Varför välj skjutdörrar

Desperat för mer utrymme i ditt sovrum? Då är du inte ensam. Hela landet hittar vi knäckta skåp, fyllda med skor, kläder och allt annat som du kan tänka dig in i.

 

Hvorfor velge skyvedørsgarderobe, Bilde: klesskap fult av klær

 

Skåp med gångjärn är det längsta levande skåpet vi vet. I århundraden har saker lagrats i den här typen av skåp, det har alltid varit ett enkelt system för att skydda och lagra värdesaker och andra saker. Tyvärr har denna typ av skåp sina begränsningar och uppfinningen av skjutdörrskåpet var en välkommen uppfinning för moderna hemlösningar med stadsförhållanden och med krav på bättre utnyttjande av rymden. Låt oss nu gå igenom varför skyddsdörrar är ett bättre alternativ för din moderna livsstil.

Slitage och utrymme

Den traditionella garderoben med gångjärnsdörrar har begränsningar för hur bred dörrarna kan vara och är utsatt för slitage över tiden som går utöver gångjärnen och igen kan få dörrarna att stänga helt. I värsta fall kan slitage orsaka att dörrarna faller av. Sådana begränsningar och samma slitage är inte inkluderade i skyddsdörrar för skjutdörrar. Med sina utåtvända dörrar tar den klassiska skåptypen mer oanvänd utrymme, och det är omöjligt att lagra saker nära dörrarna. I den moderna skjutdörren har man större möjligheter till bredd på dörrar och många designmöjligheter. Det gör skjutdörrar ett bra alternativ för urban och modern.

Det är «insidan» som räknas

En garderob är lite som en bra vän, inte heller väljer du dina vänner bara för hur de ser ut, eftersom det är «Inside» som räknas. Samma kan sägas om en skjutdörr garderob. Här har du stora möjligheter när det gäller inredning. Korgsystem, lådor och hängare.

 

Hvorfor velge skyvedørsgarderobe, Bilde: dame som blar i kjoler som henger på kleshengere

 

Glasdörrar

Hängande garderober kräver en solid konstruktion. Dörren själv kan vara gjord av en mängd olika material, men eftersom all vikt är koncentrerad på gångjärnen, kan ytterligare vikt, såsom speglar och glasdörrar, orsaka problem. Samma utmaningar ses inte på skjutdörrar, där du har möjlighet att bygga garderoben i tunnare material som också kan tåla glas- och spegelvikten. Alternativen för design och design när det gäller färgval, texturer och ytbehandlingar är praktiskt taget obegränsade. Det här är en typ av skåp som kan anpassas och utformas snyggt och speglar både personlighet och som också blir en härlig ögonfångare i helhetsintrycket av hemmet.

En bostadsinvestering

Tyvärr är skjutdörrar inte möjligt att ta med dig när du flyttar. Men nackdelen har också en baksida med guldbeläggning. När du investerar i en elegant skjutdörr garderob, kan du räkna med att få mycket av din investering tillbaka vid en försäljning. Eftersom köparen också drar nytta av det praktiska lagringsutrymmet.

Enkel installation

Glidande garderobsdörrar är väldigt lätta att installera mot misstankar. Ett skjutdörrsystem behöver bara ett övre och nedre spår till jobbet. På youtube hittar du monteringsvideor som visar hur lätt det är att montera.

Slutsats

Skyddsdörrar har alla fördelar utan nackdelarna med ett vanligt skåp. Hitta skåp baserat på dina behov och din budget, men kom ihåg att en elegant garderob kan vara så liten extra, både i utseende och på en hektisk dag, där vridningslösningar är opraktiska.