Varför välja skjutdörrar?

Desperat för mer utrymme i ditt sovrum? Då är du inte ensam. Många hem har överfulla garderober, fyllda med skor, kläder och allt annat man kan tänka sig.

 

Hvorfor velge skyvedørsgarderobe, Bilde: klesskap fult av klær

 

Garderober med gångjärnsdörrar har funnits i århundraden. Det har varit ett enkelt system för att förvara kläder och andra saker. Dörrarna har dock sina begränsningar, och när skjutdörrsgarderoben kom, var den en välkommen uppfinning. Den kändes modern, och utnyttjade utrymmena maximalt. 

Utrymme

Den moderna skjutdörren tar ingen plats när den öppnas, man har stora möjligheter till olika bredder på dörrarna, och man har en mängd designmöjligheter. Det gör skjutdörrar till ett bra alternativ.

Hvorfor velge skyvedørsgarderobe, Bilde: dame som blar i kjoler som henger på kleshengere

 

Spegel- och glasdörrar

Garderober med gångjärnsdörrar kräver en solid konstruktion. Dörren själv kan vara gjord av en mängd olika material, men eftersom all vikt är koncentrerad på gångjärnen, kan ytterligare vikt, såsom spegel- och glasdörrar, orsaka problem. Samma tryck blir det inte på skjutdörrar, som mycket lättare bär upp spegel- eller glasvikten.

Alternativen för design när det gäller färgval, texturer och ytbehandlingar är praktiskt taget obegränsade. Det här är en typ av garderob som kan anpassas och utformas snyggt, och som också blir en härlig ögonfångare i helhetsintrycket av hemmet.

En bostadsinvestering

När du investerar i en elegant skjutdörrsgarderob, kan du räkna med att få mycket av din investering tillbaka vid en försäljning, eftersom köparen också drar nytta av det praktiska lagringsutrymmet.

Enkel installation

Glidande skjutdörrar är väldigt lätta att installera. Ett skjutdörrsystem behöver bara ett övre och nedre spår. På YouTube hittar du monteringsvideor som visar hur lätt det är.

Slutsats

Skjutdörrar har bara fördelar jämfört med gångjärnsdörrar.